Pesten is iets totaal anders dan wat de deskundigen ons willen wijsmaken

 

Boy-Book

 

Géén van de tot nu toe gebruikte anti pestenmethodes is in staat gebleken pesterijen op een adequate wijze aan te pakken. Dit wordt bevestigd met het Plan van Aanpak want dit zou niet nodig zijn geweest als zo’n methode wél zou bestaan.

 

Het Plan van Aanpak zou wereldwijd respect kunnen krijgen als alle partijen een stem zouden hebben gekregen en de beoordelingscommissie geen banden zou hebben met de promotors van de aangeboden anti pestenmethodes, en deze ook niet zelf van een ‘wetenschappelijk verantwoorde’ onderbouwing hadden voorzien.

Het Pestbriefje is afgewezen, niet omdat het niet goed is maar omdat het geen methode is.

Toch er is kritiek op want volgens de beoordelingscommissie is het Pestbriefje ‘idiosyncratisch’. Dat is duur  Nederlands voor “een eigen, afwijkende mening hebbend”. En daar ben ik heel trots op want daardoor kan het Pestbriefje wat die anderen niet kunnen, namelijk:

Pesterijen snel, eenvoudig en zo geruisloos mogelijk laten stoppen!

Ik heb me nooit afgevraagd waarom mijn kind gepest werd, maar ik heb me afgevraagd waardoor dat andere kind ging pesten.

Het antwoord hierop denk ik gevonden te hebben in de wetenschappelijke onderzoeken van prof. Jane Loevinger en prof. Michiel Westenberg.

 

 

Vrijwel alle anti pestenmethodes hebben trainingen welke zich richten op de houding van het slachtoffer! Ik ben géén tegenstander van SoVa– of weerbaarheidstrainingen maar vind dat hun gebruik als anti pestenmethode verboden moeten worden!

ScreenHunter_27 Aug. 17 22.31

Klik op het boekje voor de gratis download